TARİHÇEMİZ

43 mümtaz, hayırsever ve vatanperver tarafından milli ve manevi değerlerimizi geleceğe taşımak, ilim ve irfan çalışmalarını destekleyerek yaygınlaştırmak için 1980 yılında kuruldu.Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı kurulduğu günden itibaren nice hayırlı, bereketli ve güzel hizmetlere vesile olan vakfımız, günümüzde ülkemizin her bölgesinden Samsun’umuza emanet gençlerimize eğitim alanında her türlü desteği sağlamaktadır.

MİSYONUMUZ

Ülkemizin kalkınmasında, milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun tesis edilmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmaktır.

VİZYONUMUZ

Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı’nı eğitim ve kültür alanında uluslararası standartlarda kaliteli ve modern hizmet veren; ülkemizin seçkin sivil toplum kuruluşları arasında etkili ve itibar sahibi olan bir kurum haline getirmektir.

VAKIF SENEDİ

VAKIF KURUCULARI

VAKIF ONURSAL ÜYELERİ

Mütevelli Heyetimiz

• Cehennem, her yumuşak huylu, uysal, sakin ve kolaylık gösterenlere haram kılınır.

AHMED İBN HANBEL - I, 415
  • Kim, rızkının genişletilmesini, ecelinin uzatılmasını isterse sıla-i rahim yapsın.

BUHÂRÎ EDEB - 12, VII, 72
  • Adamın, çocuğunu güzel terbiye etmesi, bir ölçek (buğday) sadaka vermesinden daha hayırlıdır.

TİRMİZÎ - BİRR,33, IV, 337